Otvoreni poziv – Konkurs za angažovanje građana ka cirkularnoj ekonomiji

”Postajemo cirkularni!”

CirEkon, uz podršku EIT Food, organizuje takmičenje Konkurs za angažovanje građana ka cirkularnoj ekonomiji, koje је osmišljeno kao međusektorsko takmičenje za rešavanje kritičnih ekoloških izazova. Takmičenje podržava realizaciju ideja koje doprinose razvoju i boljitku zajednice, a takođe uključuje novčanu i druge vidove podrške. Možete očekivati odličnu izgradnju vaše mreže istomišljenika širom Srbije; uspostavićete kontakte sa ljudima koji su duboko uključeni u domen cirkularne ekonomije; možete se pridružiti značajnim pratećim aktivnostima u godinama koje dolaze.

Ko može da se prijavi?
 • Fizička lica;
 • Predstavnici organizacija civilnog društava;
 • Preduzetnici;
 • Istraživači, studenti doktorskih studija ili master studija;
 • predstavnici start-up-ova.
Vaša ideja?

Tražimo od vas da iznesete svoju ideju na jedan od tri načina angažovanja ljudi u svom okruženju oko cirkularne ekonomije:

 • Kroz umetnost i kampanje zagovaranja;
 • Kroz gradske igre;
 • Kroz savremeno obrazovanje – informacioni formati.

Izaberite svoj način i predložite najbolju ideju!

Glavni izazov koji želimo da rešimo je:

Angažovanje građana i glavnih aktera da zajedno rade za cirkularnu ekonomiju!

 

Proces konkurisanja:

Na sledećim linkovima možete se detaljnije uputiti o načinu konkurisanja.

Informacije o programu i uslovi konkursa;

Forma za koncept ideje;

Forma za podnošenje prijave;

Uslovi i odredbe.

Proces takmičenja

Tokom faze predselekcije, projektni predlozi za takmičenje Konkurs za angažovanje građana ka cirkularnoj ekonomiji se razmatraju od strane CirEkona i ekseperata za cirkularnu ekonomiju Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju. Naredni korak jeste odabir devet kandidata, po tri iz svakog definisanog formata ideja, opisanog iznad. Finalna faza obuhvata predstavljanje svoje ideje na engleskom ispred žirija, čiji je ishod rangiranje najbolje tri ideje.


Pridružite se info pozivu 19. ili 26. novembra (Online – Zoom sastanak. neophodna registracija putem ovog linka za 19.11.2021, i putem ovog linka za 26.11.2021), gde ćemo detaljno predstaviti proces, otvoriti prostor za pitanja i pomoći vam na putu ka stvaranju uspešne priče!

Kontaktirajte nas

Slobodno nas kontaktirajte u bilo kom trenutku za dodatna pitanja i upite putem writeus@cirekon.rs

Takođe, molimo vas da nas pratite na stranicama CirEkon LinkedIn, CirEkon Facebook, EIT Food LinkedIn i EIT Food Facebook jer ćemo i tamo objavljivati informacije!

Ovo takmičenje u potpunosti finansira EIT Food, a lokalno organizuje CirEkon D.O.O. Srbija.

2 thoughts on “Otvoreni poziv – Konkurs za angažovanje građana ka cirkularnoj ekonomiji”

 1. Зашто су само ове три области изабране за конкурс под називом “Конкурс за ангажовање грађана ка циркуларној економији”а за решавање критичких еколошких изазова када је најбитнија од свих област уствари производње и њено усаглашавање са овом облашћу.

  1. Poštovani Zorane,

   Da bismo dostigli cirkularnu ekonomiju moramo da radimo na više strana. CirEkon-u je takođe prioritet privreda, ali smo svesni da moramo, na pravi, demokratski i kvalitetan način uključiti i građane. S’toga je ova inicijativa usmerena na građanstvo. Budite slobodni, pogledajte naše strane i pridružite nam se u projektima, inicijativama ili uslugama koje su usmerene na privredu.

   Srdačno,

   CirEkon tim

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *